Sykkelhotellene får internasjonal oppmerksomhet

Jernbaneverkets sykkelhoteller får stadig mer oppmerksomhet, spesielt i utlandet. Flere anerkjente tidsskrifter og arkitekter trekker dem fram som nyskapende og innovative. Her er en oversikt over lenker til aktuelle artikler.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Sykkelhotellet på Lillestrøm beskrevet i artikkel i tidsskriftet Hong Kong Mensuno.

- Dette er utrolig morsomt, sier leder for Stasjoner, Sefrid Jakobsen.

- Det viser at vi tenker riktig når vi prioriterer sykkel i kollektivløsningene, og at vi bruker nyskapende arkitekter som gjør dette til noe mer enn bare sykkelparkering. Sykkelhotellet på Lillestrøm er vi virkelig stolte av. Og det blir gøy å se hva som skjer når vi bygger flere sykkelhoteller framover.

- Jeg vil også gjerne få fram at vi har samme elektroniske løsning i alle sykkelhotellene, noe som gjør det forutsigbart for de reisende og effektivt for de ansatte som drifter hotellene.

Internasjonale tidsskrifter

Ibrahim Elhayawan, en av arkitektene i Various Architects, som har tegnet sykkelhotellet på Lillestrøm, er veldig fornøyd med samarbeidet med Jernbaneverket.

- Resultatet har blitt fantastisk, sier han.

- Prosjektet får nå oppmerksomhet over hele verden. Det er spesielt fint med bladet Inhabitat, som fokuserer på miljøvennlige prosjekter.

Her er en liste over aktuelle artikler, både franske, italienske, engelske og kinesiske:

Video fra åpningen av sykkelhotellet på Lillestrøm