Sørlandsbanen ved Marnardal tidligst klar igjen lørdag

Arbeidet med å reparere sporet ved Marnardal etter at en arbeidsvogn sporet av torsdag ettermiddag pågår for fullt. Hendelsen skjedde i forbindelse med vedlikeholdsarbeider da en frakoblet pukksugervogn fikk fart og gikk av sporet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Foto: Odd Ågedal Hendelsen skjedde like før klokken 16 torsdag ettermiddag. Togledelsen i Kristiansand ble umiddelbart varslet og var i beredskap for å legge togveien gjennom på Marnardal stasjon for å sikre at vognen kunne trille videre og stoppe av seg selv i bakkene øst for Marnardal.

Men så langt kom den ikke, og den sporet av i en kurve. Vognen, av typen Railvac 1700 pukksuger fra Norsk Jernbanedrift, havnet på taket og begynte å brenne. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Ingen personer var om bord i vognen og ingen kom fysisk til skade. Det har vært en oppskakende hendelse for de som var involvert og bedriftshelsetjenesten tok hånd om dem torsdag kveld. Det ble umiddelbart satt krisestab i Kristiansand.

Det er uvisst hva som har satt den frakoblede vognen i drift. Det blir opptil politiets undersøkelser på stedet, Jernbaneverkets undersøkelse- og analysenhet og Statens havarikommisjon for transport å granske videre.

Strekningen forbi ulykkesstedet kan tidligst være klar for trafikk igjen lørdag. Arbeidet med å rydde uhellstedet er komplisert og tidkrevende. Sørlandsbanen mellom Kristiansand og Egersund er stengt ut driftsdøgnet fredag.


Det var denne pukksugeren, av typen Railvac 1700, som var involvert i uhellet.