Fra Jernbaneverket til Bane NOR

Jernbaneverket legges ned 1. januar 2017. Fra samme dato overtar Bane NOR ansvaret for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Om morgenen mandag 2. januar blir kundene på Oslo S og over 60 andre stasjoner ønsket velkommen av medarbeidere i Bane NOR. På bildet Thor Audun Steen og Makarena Saso. (Foto: Olav Nordli)I morgenrushet mandag 2. januar vil pendlerne på 62 stasjoner (se liste under) rundt om i Norge bli møtt av medarbeidere i Bane NOR som ønsker velkommen til det nye året og deler ut kaffe og boller. På Oslo S kl. 08.30 vil samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen avduke det nye statsforetaket og foreta den offisielle overdragelsen av jernbaneinfrastrukturen.

Bane NOR har fått ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet; trafikkstyring, samt forvaltning og utvikling av jernbaneeiendommer. Bane NOR har ca. 4.500 ansatte og hovedkontor i Oslo.

Opprettelsen av Bane NOR er den del av jernbanereformen som Stortinget har sluttet seg til. Bane NOR eies av staten og blir etablert og regulert i henhold til reglene i statsforetaksloven. Les mer om jernbanereformen på Samferdselsdepartementets nettside.

Fra nyttår vil du finne utdypende informasjon om Bane NOR og den nye organisasjonen på nettsidene våre. Jernbaneverkets nettside endrer adresse til www.banenor.no fra årsskiftet, men den gamle adressen vil fortsatt fungere en tid framover.

I forbindelsen lanseringen av Bane NOR vil det gjennomføres en kampanje i sosiale medier.

Det henvises også til det nye Jernbanedirektoratet for informasjon om styringen av hele jernbanesektoren, konkurranse om trafikkpakker og langsiktig utvikling av jernbanen.

Følg oss på Facebook

Følg oss på Twitter

Denne korte animasjonen gir en smakebit på Bane NORs visuelle identitet og illustrerer reisen fra Jernbaneverket til Bane NOR. Navn og logo er utviklet av Scandinavian Design Group og visuell identitet av Uniform.


Liste over jernbanestasjoner med markering 2. januar (alfabetisk rekkefølge). Det vil bli fra én til 50 personer på stasjonene, avhengig av stasjonens størrelse:

Arna Kongsvinger Sandefjord
Asker Koppang Sandnes
Bergen Kristiansand Sandvika
Bodø Larvik Sarpsborg
Dale Levanger Ski
Dombås Lillehammer Skien
Drammen Lillestrøm Stanghelle
Eidsvoll Marienborg Stavanger
Elverum Melhus Steinkjer
Fauske Mjøndalen Stjørdal
Fredrikstad Mo i Rana Støren
Gardermoen Mosjøen Sørumsand
Gjøvik Moss Tangen
Grefsen Nationaltheatret Trondheim S
Hamar Nelaug Tynset
Heimdal Nittedal Tønsberg
Hokksund Nyland Vaksdal
Holmestrand Oppdal Voss
Jaren Oslo S Ås
Kjelsås Otta  
Kongsberg Røros