Pendlerparkeringen på Røyken får SMS-oblatordning

Jernbaneverket innfører fra 1. desember SMS-oblat for pendlerparkeringen på Røyken stasjon. Oblaten vil koste kr 50 kroner per måned. Ordningen skal sikre parkeringsplass for pendlerne.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Pendlerparkeringen ved Røyken stasjon har plass til 100 biler. Undersøkelser viser at plassen er full allerede ved 07:15-tiden om morgenen, og opp til åtte prosent av plassene okkuperes av biler som ikke tilhører togpendlere. Mellom 14 – 19 biler står også på plassen hele døgnet og mange av dem eies av folk som bor like i nærheten av stasjonen. For å sikre at parkeringsplassene forbeholdes pendlerne innfører Jernbaneverket SMS-oblat.

SMS-oblaten koster 50 kroner måneden og gir rett til å parkere på oblatparkering så lenge det er ledig plass.

Mer brukervennlig

Med den nye ordningen henter du oblat kun én gang, og deretter betaler du og fornyer parkeringen ved å sende en tekstmelding fra din mobiltelefon. SMS-oblaten kan bare kjøpes av de som har årskort, månedskort eller ukekort hos NSB. Erfaringen fra de mange stasjoner dette er innført, viser at denne ordningen har blitt positivt mottatt av pendlerne. 

SMS-oblat er ikke knyttet til en bestemt stasjon, men kan benyttes på alle stasjoner i Norge med ordningen.

Belaster mobilregningen

SMS-oblaten belaster mobiltelefonregningen med 50 kroner i måneden hver gang den blir fornyet. Det finnes en egen løsning for de som ikke har mobiltelefon eller har abonnementer hvor det ikke er mulig å foreta kjøp over mobiltelefonen.

Oblatparkeringen gjelder mandag til fredag fra klokka 05.00 til klokka 17.00. Resten av døgnet samt i helgene er parkeringen gratis på oblatplassene. Den tekniske SMS-løsningen driftes av firmaet mPark, og Europark vil kontrollere parkeringen.

Sikrer pendlerne

Det blir satt opp skilter som viser hvor de med oblat skal parkere og det settes opp betalingsautomat ved avgiftsparkeringen. De som parkerer uten gyldig oblat vil bli bøtelagt. Reisende med enkeltbillett henvises til dagparkering som koster 20 kroner dagen. Omlag 10 prosent av parkeringen ved stasjonene er avgiftsparkering.

Les mer om ordningen SMS-oblat for pendlerparkering.

 Oversikt over parkeringsareal ved Røyken stasjon.

Spørsmål og svar til ordningen SMS-oblat for parkering