Oblat-parkering på Høvik og Stabekk

Jernbaneverket innfører fra 4. januar SMS-oblat på parkeringen på Høvik og Stabekk stasjoner. Oblaten vil koste kr 50 kr pr måned. Ordningen skal sikre parkeringsplass for pendlerne.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Oversikt over parkeringsområdet på Høvik stasjon. Parkeringsplassen ved Høvik stasjon har plass til 79 biler, mens det på Stabekk er 111 plasser. Jernbaneverket regner med at presset på parkeringsplassene på Høvik og Stabekk blir stor når trafikken settes i gang 13. desember.

For å sikre at parkeringsplassene forbeholdes pendlerne innfører Jernbaneverket SMS-oblat. Det vil hindre at bilister som ikke skal reise med toget tar opp plassene. I tiden fram til årsskiftet vil Jernbaneverket informere de som parkerer om oblatordningen på plakater og på flyblader plassert på frontruta på parkerte biler. Ut desember blir det det fri parkering på Stabekk og Høvik.

SMS-oblaten koster 50 kroner måneden og gir rett til å parkere på oblatparkering så lenge det er ledig plass.

Mer brukervennlig
Med den nye ordningen henter du oblat kun én gang, og deretter betaler du og fornyer parkeringen ved å sende en tekstmelding fra din mobiltelefon. SMS-oblaten kan bare kjøpes av de som har årskort, månedskort eller ukekort hos NSB. Erfaringen fra de mange stasjoner dette er innført, viser at denne ordningen har blitt positivt mottatt av pendlerne. 

SMS-oblat er ikke knyttet til en bestemt stasjon, men kan benyttes på alle stasjoner i Norge med ordningen.

Belaster mobilregningen
SMS-oblaten belaster mobiltelefonregningen med kr 50 pr måneden hver gang den blir fornyet. Det finnes en egen løsning for de som ikke har mobiltelefon eller har abonnementer hvor det ikke er mulig å foreta kjøp over mobiltelefonen.

Oblatparkeringen gjelder mandag til fredag fra kl. 05.00 til 17.00. Resten av døgnet samt i helgene er parkeringen gratis på oblatplassene. Den tekniske SMS-løsningen driftes av firmaet mPark, og Europark vil kontrollere parkeringen.

Sikrer pendlerne
Det blir satt opp skilter som viser hvor de med oblat skal parkere og det settes opp betalingsautomat ved avgiftsparkeringen. Parkering på oblatplasser kun for biler med gyldig oblat. Reisende med enkeltbillett kan parkere avgiftsparkering til 20 kr døgnet. 25-30 % av parkeringen ved Stabekk og Høvik er avgiftsparkering.

Mer informasjon om ordningen finnes på www.jernbaneverket.no/parkering