Skade stengte Oslo S

En jordingsfeil som følge av skade på signalanlegget førte til at Oslo S var stengt for trafikk hele torsdag kveld. -Feilen var svært vanskelig å lokalisere, forteller banesjef Guttorm Moss.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Det var like etter klokka 17.30 at feilen oppsto.  Det var ikke mulig å stille signaler og hele Oslo S ble rammet. -Feilen viste seg svært vanskelig å lokalisere, forteller Guttorm Moss.

Godstog utløste feilen
Først nærmere midnatt ble endelig feilen funnet. Årsaken til problemene var å finne i et signal som er opphengt i åk ved utkjøringen til Østfoldbanen. Dette viste seg å ha blitt truffet av noe da et godstog passerte i retning Østfoldbanen klokka 17.35. Jordingsfeilen i signalet oppsto da det ble truffet av en gjenstand på det passerende godstoget. -Hva dette var og hvordan det skjedde skal vi nå undersøke nærmere, sier banesjefen.

Det var en omfattende innsats fra jernbaneverkets folk torsdag kveld for å finne og reparere feilen. Jernbaneverket vil nå undersøke hva som førte til at feilen fikk så store konsekvenser for trafikken.  Anlegget på Oslo S er nå seksjonert for at slike feil ikke skal kunne ramme all trafikk, men det skjedde altså likevel ved dette tilfellet.

NSB satte opp busspendler så langt som mulig fra Oslo S og ut til de nærmeste stasjonene. Trafikken fredag morgen går som normalt.