Lillestrøm stasjon: Heis stenges for oppgradering

I løpet av høsten 2014 skal Jernbaneverket modernisere heisene på Lillestrøm stasjon. Oppgraderingen av heisen til spor 8 og 9 ble ferdig forrige uke og er i bruk.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Fra og med mandag 27. oktober stenges heis til spor 1 og 2 for oppgradering. Hovedsakelig så er det togene fra Trondheim-Oslo, Lillehammer-Skien, Eidsvoll-Drammen og Flytog fra Oslo lufthavn som kjører til og fra disse sporene.

- Vi ønsker å skape minst mulig kaos for de som skal reise med toget, derfor fikser vi heisene én etter én og ikke alle samtidig, sier Jonn Eggerud, leder for Stasjoner på Oslo, Hoved og Gardermobanen i Jernbaneverket..

Utfordrende for rullestolbrukere
Rullestolbrukere som kommer med toget til Lillestrøm stasjon er helt avhengig av heisen for å komme seg ned fra plattformsområdet.  - Vi ønsker ikke at rullestolbrukere skal oppleve å “bli fanget” på plattformen. Derfor prøver vi, så langt det lar seg gjøre, å opplyse om heisstengingen i media, på stasjoner og på togene, forteller Eggerud.

Bistår med bærehjelp
I hele perioden som heisene er stengt på Lillestrøm stasjon har Jernbaneverket folk tilgjengelig til å bistå personer med bagasje og barnevogner i trappene. Hjelpen vil stå plassert ved veggen i personundergangen. I tillegg blir det hengt opp synlige plakater på stasjonsområdet som informerer hvor folk kan henvende seg om det trengs assistanse for å komme opp til toget.

- Rullestolbrukere som blir berørt av heisstansen får taxirekvisisjon, understreker Eggerud.

Bedre driftsstabilitet
De nye heisene får bedre driftsstabilitet og blir raskere enn dagens. I tillegg blir de utstyrt med en ny type inngangsterskel og dører som skal hindre grus og sand i å feste seg i dørmiljøene, noe som igjen kan føre til heisstans.

- Når arbeidet er ferdig vil heisene fremstå som nye, både teknisk og utseendemessig, forsikrer Eggerud. Ved å gjennomføre moderniseringen vil heisene få en langt bedre driftsstabilitet.

Stenges i tre perioder
Jernbaneverket oppgraderer totalt tre heiser som er tilknyttet plattformene på Lillestrøm stasjon. Arbeidet er delt inn i tre perioder slik at heisene oppgraderes etter tur og ikke samtidig.

- Nå er vi inne i periode tre, som er den siste perioden. Når vi åpner heisen til spor 1 og 2 om cirka fire uker , er alle de fire heisene til plattformene på Lillestrøm stasjon totalfornyet., sier Eggerud.