Gulskogen får sitt første hotell

I løpet av våren 2014 skal det gamle godshuset på Gulskogen stasjon pusses opp å bli et nytt og trygt sted hvor pendlerne kan parkere sykkelen sin.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Slik blir det nye sykkelhotellet på Gulskogen stasjon. Illustrasjon: mmw.no

- I likhet med sykkelhotellet på Drammen stasjon vil også dette sykkelhotellet tilby ladepunkt for el-sykler og videoovervåkning. I tillegg får sykkelhotellet den samme abonnementsløsningen som på Drammen stasjon, opplyser Terje Apenæs leder for Stasjoner, Drammen- og Vestfoldbanen i Jernbaneverket.

Plass til 122 sykler
I sykkelhotellet kan syklene parkeres trygt og tørt. Kun abonnenter får adgang og syklene står under tak.

- Det blir lagt vekt på god overvåkning, men publikum oppfordres til å låse sykkelen når den er vel på plass i stativet, oppfordrer Apenæs. 

Verneverdig godshus
Det 146 år gamle godshuset på Gulskogen stasjon, som nå blir til sykkelhotell, er avmerket med høy verneverdi kulturminneregistrering. Buskerud fylkeskommune ser det derfor som viktig at bygningen er i bruk, men at nye endringer er små, av høy kvalitet og tydelig viser seg som nye tilføyelser.

Som vist på illustrasjonsbilde over beholdes bygningen slik den er i dag i mest mulig grad. Inngangspartiet skal gi et utrykk nært inngangen til Drammen stasjon.

Prosjektet blir finansiert av midler fra Buskerudbyen.  Byprosjekter i Drammen kommune står for byggeledelsen i samarbeid med Jernbaneverket.