Sms-oblat på Jessheim og Kløfta

- Pendlerparkering med sms-oblat innføres på stadig flere stasjoner, sier prosjektleder Kamal Kamboj. Fra 10. januar 2013 innføres løsningen på Jessheim og Kløfta.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Pendlerparkeringen på Kløfta. Foto: Øystein Grue/ Jernbaneverket.Hensikten med løsningen er å unngå at bilister som ikke skal ta toget tar plassene på pendlerparkeringen, og samtidig få til et brukervennlig system.

Sms-oblaten er ikke knyttet til en bestemt stasjon:
- Det betyr at pendlerne kan bruke samme oblat på alle stasjoner hvor oblaten er innført.

På Romerike vil dette gjelde fem stasjoner: Eidsvoll, Eidsvoll Verk, Jessheim, Kløfta og Lørenskog, sier Kamboj. - Dette gir fleksibilitet dersom pendlerne har behov for å parkere ved en annen stasjon.

– Med halvtimesavganger fra Jessheim vil flere ta toget, sier Kamboj, og dette gir økt press på parkeringen. - Da er det viktig at pendlerparkeringen reserveres for de som faktisk skal ta toget. I dag er det mange som ikke skal ta toget som parkerer ved stasjonen.

Kløfta er den parkeringsplassen hvor Jernbaneverket får flest klager.
– Kundesenteret får stadig meldinger om hensatte biler som står over lengre tid, forteller Kamboj. – Sms-oblaten kan derfor hjelpe på dette problemet ved at parkeringen blir regulert.

Jernbaneverket må ta en parkeringsavgift på kr 50 per måned for å drifte den tekniske løsningen. Dette er selvkost, og Jernbaneverket tjener ikke penger på denne ordningen. 

Mer om oblaten finner du her, og ofte stilte spørsmål og svar finner du her.