Kalender og frimerke

I forbindelse med Ofotbanens første 110 år er det utgitt en kalender som gjennom bilder viser banens historie. I tillegg har Postens frimerketjeneste laget et personlig frimerke og stempel i anledning jubileet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Kalender til husstandene i Narvik


Kalenderen er et samarbeid mellom Banedivisjonen og Utbyggings prosjektkontor i Narvik.
Kalenderen starter på 110-årsdagen, 15. november 1212 og går ut 2013. Gjennom 32 sider, presenteres både historikk, nåtid og fremtid.

Kalenderen blir gitt ut til alle husstander i Narvik. For spesielt interesserte er det mulig å kontakte Stig Herjuaune (tlf 47484763) for et eksemplar. Vi deler ut så langt lageret rekker.

 

Ofotbanens frimerke


Postens Frimerketjenester har i samarbeid med Jernbaneverket utgitt et såkalt personlig frimerke, samt et stempel for 110-årsdagen til Ofotbanen. Frimerket viser et bilde av lokomotivet Bifrost, som var det første damploket som ble benyttet på Ofotbanen. Stempelet er en grafisk versjon av det nyeste malmlokomotivet IORE, som LKAB bruker på Malmbanan og Ofotbanen.
Salget  av disse to produktene startet på Narvik postkontor på bursdagen, 15. oktober. Det vil også bli mulig å bestille frimerket og stempelet gjennom Postens internett-tjenester.


 Slik ser frimerket og stempelet ut.