Jernbaneverket stadig mer attraktivt for unge arbeidstakere

Jernbaneverket har fått pris for å være den virksomheten som øker mest i attraktivitet blant yngre arbeidstakere opp til 40 år. Undersøkelsen er gjort blant 5000 godt kvalifiserte yngre arbeidstakere som har vært i jobb i minst tre år.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

 Bente Tangen tok i mot prisen fra Carlo Duraturo i Universum som utfører målingene. <STRONG>Foto: Øystein Grue</STRONG>   
– Dette er veldig morsomt og ikke minst viktig for rekrutteringen av nøkkelpersonell til Jernbaneverket, sier rekrutteringsansvarlig Bente Tangen. 

Blant virksomhetene innenfor kategorien ”engineering” er Jernbaneverket nå rangert som nr 26 av 100, og befinner seg på nivå med blant annet mange selskaper som driver oljerelatert virksomhet. Jernbaneverket har altså fått prisen som den virksomheten som har hatt størst framgang på denne lista. I fjor lå Jernbaneverket på 44.plass blant ingeniørbedriftene, og har altså en framgang på 18 plasser.

- Det som er ekstra morsomt er at vi i denne gruppa av potensielle arbeidstakere hos oss finner personer med gode kvalifikasjoner og yrkeserfaring. Dette er folk som allerede har vært i arbeid i minst tre år, sier Bente Tangen. I forbindelse med prisutdelingen ble det påpekt at Jernbaneverket er synlige og aktive i rekrutteringsarbeidet hele tiden, og at dette ikke er preget av kortvarige ”stunt”.

- Rekrutteringsbyråer vi samarbeider med, melder også at det nå har blitt mye lettere å skaffe folk til Jernbaneverket enn for bare ett år siden, forteller Tangen.

Selskapet Universum utfører slike målinger på samme måte i en rekke land.