Internett på Gjøvikbanen

Togene på Gjøvikbanen er de første i landet som kan tilby passasjerene bredbåndsdekning under reisen. –Vi ønsker å fornye oss og gi kundene et tilbud de etterspør, sier direktør i NSB Gjøvikbanen AS, Margaret Nordby-Kringli. Dermed har passasjerene tilgang på alle internett-tjenester under reisen, fra Nett-TV til mail.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

NSB Gjøvikbanen AS tilbyr nå internett-tilgang under veis. Foto: Njål SvingheimAt Gjøvikbanen er 106 år gammel og at den ikke står øverst på listen over baner med store planer for raskere tog, forhindrer ikke at den er landets første bane der passasjerene tilbys bredbåndsdekning for internett under reisen. –Vi har lenge vært på utkikk etter en samarbeidspartner som kan legge til rette og gi oss nett-tilgang, forteller Nordby-Kringli.


Det er nå inngått et samarbeid med bredbåndsselskapet Ice og dekningen ser bra ut. –Vi har testet ut dekningen en stund og internett fungerer godt på det aller meste av strekningen. Ice skal nå lage et detaljert dekningskart som passasjerene får tilgang til og de skal også bedre dekningen der den ennå ikke er fullgod.

–Vi ønsker å fornye oss og gi kundene et tilbud de etterspør, sier direktør i NSB Gjøvikbanen AS, Margaret Nordby-Kringli. Foto: Njål SvingheimNSB Gjøvikbanen AS skal nå ha en seks-måneders test-periode og håpet er at dette skal bli et godt og permanent tilbud for de reiser med Gjøvikbanen.

Den mobile bredbåndsløsningen til Ice benytter 450MHz frekvensene fra det tidligere NMT450-nettet. Fordelen med disse frekvensene er at hver av basestasjonene kan betjene mange kunder i store geografiske områder. De som reiser i komfort-avdelingen på Gjøvikbanens tog får nå gratis tilgang til bredband under veis.

Togene på Gjøvikbanen er for øvrig også de mest punktlige i landet.