Arbeidstog stoppet trafikken på Nordlandsbanen

Nordlandsbanen er nå åpen for trafikk igjen, etter å ha vært stengt på grunn av et uhell med et arbeidstog mellom Ranheim og Vikhammer.

Foto: Knut Ulvik, Bane NOR

Det er ingen personskader etter uhellet og bergingsarbeidet vil pågå utover ettermiddagen.

Reisende oppfordres til å sjekke SJ Norges app eller nettside for informasjon om buss-for-tog.

Jobben med å tilrettelegge for grønne spor i Trøndelag er godt i gang og entreprenøren NRC jobber nå på natten mellom Ranheim og Vikhammer. Dessverre hadde de i natt et uhell da de boret hull for å kunne plassere ut et fundament for kontaktledningsmast.

Vognen med boreriggen veltet av og ned i pukken i forbindelse med boring av et fundament. Selve boretoget står fremdeles på skinnene, men vi venter nå på bergningsutstyr før jernbanestrekningen kan åpnes for normal trafikk.

Det kommer også mannskap fra Oslo som er ventet til hendelsesstedet midt på dagen i dag. Det må benyttes mobilkraner og det vil være en omfattende operasjon utover ettermiddagen/kvelden. Hendelsen skjedde klokka 03:30 natt til fredag.

Buss for tog

Persontogene sydfra snur på Trondheim S, men togene nordfra snur på Hommelvik stasjon. Togoperatøren SJ Norge har satt opp alternativ transport med buss på den stengte strekningen. SJ Norge kan kontaktes for nærmere informasjon.

Om elektrifiseringen

Bane NOR gjør banestrekningene Trondheim-Stjørdal, Hell-Riksgrensen og Stavne-Leangen elektriske. Arbeidet står ferdig i 2024. Les mer her: ttps://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/Elektrifisering-trondelag/