Husk å følge koronareglene på tog og stasjoner

Pass godt på deg selv og dine nærmeste ved å følge råd og regler for smittevern.

Bane NOR følger nøye med på smittesituasjonen. Vi gir løpende råd til de togreisende, basert på helsemyndighetenes anbefalinger. Illustrasjonsbilde: Bane NOR

Bane NOR og togselskapene følger de smittevernråd vi får fra helsemyndighetene til enhver tid. Regler og retningslinjer for kollektivtrafikken er utarbeidet av Helsedirektoratet. For flere detaljer om gjeldende regler, se Regjeringens hjemmeside.

Trygt og forsvarlig

Bane NOR er opptatt av at ferdsel og opphold på våre stasjoner skal oppleves som trygt og forsvarlig for alle reisende. Våre godt innarbeidede rutiner for forsterket renhold, især ved de mest trafikkerte stasjonene, opprettholdes. Ved mange stasjoner er det i tillegg utplassert automater for å desinfisere hendene.

Vi oppfordrer alle til å benytte disse. Samtidig oppfordrer vi alle reisende til å følge gjeldende regler og retningslinjer for å redusere risikoen for unødig og uønsket smittespredning.

Regjering og helsemyndigheter ber oss fortsatt om å følge disse rådene og reglene:

  • Det skal brukes munnbind på kollektivtransport og på innendørs stasjonsområder når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, ut over kortvarige passeringer. Du er selv ansvarlig for å ha med munnbind.
  • Ikke reis hvis du er syk eller kan være smittet.
  • Ha god hoste- og håndhygiene.
  • Det er bedre å sitte enn å stå mot hverandre i midtgangen.
  • Alle seter på toget og i bussen kan benyttes. 
  • Husk at det kan være lokale tiltak i enkelte kommuner. Hold deg orientert om råd og regler som gjelder for reisen din. 
  • Reiser du over grensen til Norge, må du registrere deg på reg.entrynorway.no, og ta test i løpet av 24 timer etter ankomst til landet. Se helsenorge.no for mer informasjon om reiser til og fra Norge.

I tillegg til helsemyndighetenes råd og regler, finner du mer informasjon på togselskapenes nettsider og i reiseappene.