Brudd i skinnegangen i Asker

Tirsdag 14. desember oppsto det brudd i en skinne på Asker stasjon, som førte til forsinkelser og innstillinger. Fredag var sporet reparert.

Foto: Njål Svingheim, Bane NORSkinnebrudd er motsatsen til solslyng. Når det er kaldt ute kan eldre skinner med små sprekker få brister og brudd. Disse bruddene er som oftest kun noen centimeter små, og må utbedres for at de ikke skal bli større. 

Når vi oppdager skinnebrudd, må vi kappe av den skadede delen og legge inn en ny skinne. Det er dette vi nå må gjøre ved Asker. Mens det arbeidet pågår, må sporet være stengt. Strekningen ble åpnet igjen fredag 17. desember.

I denne perioden har det fortsatt gått tog på Drammenbanen og resten av Askerbanen, men stengingen av det ene sporet på stasjonen har påvirket togtrafikken og ført til forsinkelser og noen innstillinger. Dette har spesielt rammet togtrafikken i retning Drammen. 

Vi beklager de problemene dette skaper for de reisende. Sikkerheten må alltid komme først, og derfor måtte vi utbedre skinnebruddet før det igjen kunne gå tog på alle sporene forbi Asker stasjon.