Tog kjørte inn i snøras på Bergensbanen

Toget kom fram til Bergen i 12.15-tiden søndag. Ingen om bord ble skadet som følge av at toget kjørte inn i snøskredet. Strekningen er nå åpnet for trafikk igjen.

Raset gikk i dette området. Bildet er tatt fra Upsete stasjon mot Gravhalstunnelen. (Arkivfoto: Bane NOR)

Et persontog på vei fra Oslo mot Bergen kjørte sent lørdag kveld inn i et snøras mellom Gravhalstunnelen og Upsete stasjon i Aurland kommune.

Toget kom fram til Bergen stasjon i 12.15-tiden søndag. En snøfreser kjørte foran toget ned til Mjølfjell. Rydding av sporet mellom Geilo og Mjølfjell med to snøfresere (Beilhacker) er nå ferdig, og strekningen har åpne for trafikk. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

Natt til søndag

Hendelsen ble registrert klokken 23.30 natt til søndag 23. februar.

- Vi er lei for at dette har tatt så mange timer, og har stor forståelse for at det har vært slitsomt for de reisende. Samtidig er vi svært glade for at ingen ble skadet i denne hendelsen.

Beredskapstoget rykket ut fra Voss med politi, brannbil, snøskutere, lavinehunder og fagfolk på jernbane ombord. I tillegg rykket vi ut fra øst med politi og Røde Kors, jernbanemannskap og maskiner.

- Vår første prioritet har vært sikkerheten til passasjerene, personale og redningsmannskap, sier Otterholt.

Værhardt område

Bergensbanen er Norges høyeste jernbanestrekning, over 1200 meter over havet, og ligger i et værhardt område. Våre mannskaper har jobbet på spreng i hele natt i krevende vær- og snøforhold.

- Dette er en veldig lei situasjon for de reisende som først opplevde en forsinket avgang fra Oslo og deretter en trøblete avslutning på turen. Vi forstår godt at folk er både slitne og frustrerte, sier pressevakt Otterholt.