Normal trafikk på Bergensbanen etter snøras

Bergensbanen ble tidlig mandag morgen gjenåpnet for normal trafikk over fjellet. Banen var stengt for persontrafikk søndag etter et snøras.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Bane NORs snøfresere på Bergensbanen (Arkivfoto: Bane NOR)Raset gikk ved Klevanosi mellom Hallingskeid og Myrdal om morgenen søndag 15. mars, ikke langt fra stedet der det raste den 17. februar. Et arbeidstog kjørte inn i raset, men kom seg løs for egen maskin.

Brøytemannskap var på stedet og ryddet sporet, men det var fortsatt snøskavler i terrenget ovenfor banen. Banen ble derfor stengt for persontrafikk mellom Geilo og Mjølfjell.

– På grunn av den spesielle situasjonen med smittefare, samt at det har gått flere ras tidligere i vinter, ville vi være føre var. Vi ønsker absolutt ikke at et tog med mange mennesker ombord skal bli stående på fjellet, sier områdedirektør Tony Dæmring i Bane NOR.

Rundt 60 personer befant seg på Finse og skulle reise ned fra fjellet. Strekningen øst for Finse ble derfor åpnet en kort stund søndag slik at morgentoget fra Oslo kunne hente disse og returnere østover. 

Godstogene på Bergensbanen gikk som normalt hele søndag. Varetransporten over fjellet er høyt prioritert for å frakte mat, medisiner og andre nødvendige varer. Det var samtidig oransje beredskap på strekningen, som betyr at det blir kjørt ekstra kontroller og brøyting før hvert tog.