– Velkommen til åpen jernbanedag 31. august

Lørdag 31. august arrangerer Bane NOR åpen jernbanedag ved Oslo S. Her blir det mye moro med kjente konferansierer, aktuelle artister, spennende mat og aktiviteter for store og små.

Fra 10.00 til 15.00 inviterer vi til et gratis arrangement for hele familien. Sammen med togselskapene og andre jernbaneaktører rigger vi opp med stands på Øvre torg foran hovedinngangen til Oslo S, der vi skal fortelle om vår virksomhet og hvordan vi jobber med å ta vare på miljøet og redusere klimautslipp.


– Åpen jernbanedag er vårt bidrag i hovedprogrammet til miljøhovedstadsåret i Oslo. Dette er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med hele jernbanefamilien og jernbanen som bærekraftig transportmiddel, sier prosjektleder for miljøåret, Irene Johansen.

Moro for hele familien

I tillegg til stands på Øvre torg blir det satt opp en scene der aktuelle artister som eMMa, Lars Vaular og Anna og Emma fra MGPjr skal opptre. Mellom slagene vil konferansierene Markus Bailey og Maria Stavang (Piateed) sørge for god stemning blant publikum.

– Vi har lagt opp til flere morsomme og spennende aktiviteter som passer både store og små. Det blir enkel matservering så langt det rekker, omvisning på Østbanehallen og Street art i undergangen på Oslo S, forteller Irene.

Programmet for dagen

Øvre torg (foran hovedinngangen til Oslo S):

10.00  Velkommen til en prat med jernbaneaktørene

            Markus Bailey og Maria Stavang (Piateed) entrer scenen.
            Konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund ønsker velkommen.
            Byråd i Oslo Raymond Johansen åpner jernbanedagen.

10.20  Anna og Emma synger «kloden er syk».
10.30  Jernbanekorpset spiller
10.45-14.30 Aktiviteter for store og små

11.00  Markus og Maria på scenen
          Matservering i matteltet, så langt det rekker.

11.15  Omvisning i Østbanehallen, oppmøte ved inngangen.
12.30  Minikonsert med eMMa
12.45  Hør mer om Bane NORs miljøsatsing
14.30  Minikonsert med Lars Vaular

15.00  Åpen jernbanedag avsluttes.

Hovedaktiviteten for dagen er «jakten på lokføreren», der barna får utdelt et kart med forskjellige oppgaver de må gjennomføre, før de kommer i mål på spor 19 og møter lokføreren. Her blir det også satt ut tre forskjellige tog som barn og andre interesserte kan besøke.