Siste sjanse til å søke som trainee

Nåløyet til Bane NORs traineeprogram er trangt, men for dem som kommer igjennom venter en variert og spennende arbeidsdag. Torsdag 11. oktober er siste sjanse for å søke årets opptak.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Vil jobbe med fremtidens teknologi: Leyan Salih (t.v.) og Sigrid Sandvik Børve. (Foto: Frode Menes)

- Når du begynner som trainee i Bane NOR, får du ansvar fra første dag. Traineeprogrammet er fleksibelt, og du får være med å forme det og prøve deg på nye stillinger, møte nye utfordringer og lære mye nytt, sier Leyan Salih.

I fjor startet Leyan som trainee i Norges største IT-prosjekt, utbyggingen av signalsystemet ERTMS, sammen med Sigrid Sandvik Børve. Her kan du lese et lengre intervju med Leyan og Sigrid.

- Du får mulighet til å jobbe tre steder på to år, en sjelden mulighet ellers i arbeidslivet. Dette gir mye erfaring på kort tid, noe som er krevende og utfordrende, men også veldig gøy. Stillingene du kan få som trainee er ti hakk over hva jeg ville forventet som nyutdannet sier Sigrid.

Fremtidens ledere

Bane NORs traineeprogram utvikler nyutdannede med teknisk bachelor- eller mastergrad, eller nyutdannede med kort yrkeserfaring, til fremtidige lederstillinger i Bane NOR.  

- Programmet varer i to år, og når du er ferdigutdannet har du to års bindingstid i Bane NOR. Du har en personlig mentor som følger din faglige utvikling gjennom hele programmet. sier Marie Svensli, som er ansvarlig for traineeprogrammet i Bane NOR.

- Mye av teorigrunnlaget får du i vår prosjektskole for jernbaneprosjekter og kurset «grunnleggende jernbaneteknikk» ved NTNU. De to første praksismodulene er innen planlegging og bygging av jernbaneinfrastruktur. Her blir du kjent med mennesker i Bane NOR og hos våre samarbeidspartnere, og du bygger et stort faglig nettverk, opplyser hun.

I den tredje og siste praksismodulen fordyper man seg i ett av disse fire områdene:

Fordypning i prosjektledelse
Fordypning i å prosjektere jernbaneteknikk
Fordypning i teknologiendringsprosjekter (ERTMS)
Fordypning i drift og vedlikehold

I denne saken finner du nærmere informasjon om kvalifikasjonskravene og traineeprogrammet, samt hvordan du kan søke på stillingene. Fristen er altså 11. oktober.

- En god start på arbeidslivet

- Jeg hadde lyst til å være med på noe som jeg opplevde som stort og samfunnsnyttig. Jeg er også opptatt av miljøet, og da følte jeg at Bane NOR passet godt. Å komme nyutdannet og være med på de største infrastrukturprosjektene i landet, synes jeg er veldig kult og spennende, sier Kristine Ullsfoss Torp, som jobber med Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16.

- Bane NORs traineeprogram er rettet mot dem som kommer rett fra ferdige studier. Det er en veldig bra pakke, og man får en god start på arbeidslivet, sier Kristine i dette intervjuet.

Kristine Ullsfoss Torp jobber med Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16. (Foto: Brand Studio)