Heisene på Hamar stenges for fornyelse

Vinteren 2017 skal Bane NOR modernisere heisene på Hamar stasjon. Arbeidene starter 23. januar og vil pågå frem til ca. 17. mars.

23. januar starter arbeidene med å modernisere heisene på Hamar stasjon. Passasjerer som ikke kan benytte seg av trappene må bruke planovergangen som ligger nord for plattformene.

Fra og med mandag 23. januar stenges heisene som går mellom plattformene og undergangen på stasjonen.

Utfordring
Rullestolbrukere og reisende med barnevogn som tar tog til og fra spor 2 og 3 på stasjonen, er avhengig av heisen for atkomst.

-  De som ikke kan gå i trappene vil vi derfor hjelpe over planovergangen nord for plattformene på stasjonen. Vi ønsker ikke at rullestolbrukere skal oppleve å “bli fanget” på plattformen. Derfor prøver vi, så langt det lar seg gjøre, å opplyse om heisstengingen i media og på stasjonen, forteller Kamran Nikazm, leder for stasjoner på Rauma-, Dovre-, Gjøvik- og Kongsvingerbanen i Bane NOR.

Denne porten åpnes når det er trygt å passere mellom plattformene på Hamar.

Ekstra merking
Det vil bli satt opp sperrebånd ved planovergangen slik at reisende som ikke kan benytte seg av trappene enkelt ser hvor de skal bevege seg mellom plattformene.

- Planovergangen brøytes og holdes ekstra godt ved like i perioden arbeidene pågår, forsikrer Nikazm. NSBs personale er kjent med oppussingen, og vil varsle reisende i toget. Også Narvesens ansatte på stasjonen er gjort kjent med arbeidene og vil informere kundene at heisene ikke er tilgjengelige i arbeidsperioden.

Bedre driftsstabilitet
De nye heisene får bedre driftsstabilitet enn dagens. I tillegg blir de utstyrt med en ny type inngangsterskel og dører som skal hindre grus og sand i å feste seg i dørmiljøene, noe som igjen kan føre til heisstans.

- Når arbeidet er ferdig vil heisene fremstå som nye, både teknisk og utseendemessig, forsikrer Nikazm.Ved å gjennomføre moderniseringen vil heisene få en langt bedre driftsstabilitet.

På denne planovergangen kan du trygt ferdes mellom spor 1 og 2 hvis du ikke kan bruke trappene på stasjonen.