Bane NORs Emilie Enger Aas er kandidat til Årets Unge Leder 2017

Emilie Enger Aas (27), prosjekteringsleder jernbaneteknikk på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet, er blant Topp100 kandidatene i Årets Unge Ledere 2017.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Emilie Enger Aas, prosjektleder jernbaneteknikk på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet. Foto: Øystein Grue, Jernbanedirektoratet

Emilie kom rett fra skolebenken som fersk byggingeniør, med todelt mastergrad i dimensjonering og byggeledelse fra Kingston University i London, da hun begynte i daværende Jernbaneverket som trainee i prosjektledelse i 2013. Trainee-perioden ble tilbragt på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet, hvor hun fikk prøve seg i flere ulike roller, blant annet som byggeleder for Gunnarsrødbrua (se video), prosjekteringsleder underbygning og kontraktsoppfølging.

Prosjektsjef Lars André Tangerås var ikke i tvil om at han ville ha med seg Emilie videre etter endt trainee-periode. Høsten 2015 ble derfor Emilie ansatt som prosjekteringsleder jernbaneteknikk på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet, en ganske krevende jobb for en relativt fersk byggingeniør på 25 år.

Hovedoppgaven til Emilie er å følge opp underlaget som rådgiver utarbeider til entreprenørene. Det gjelder alle jernbanetekniske fag, med unntak av signal. Tangerås forteller at han er imponert over hvordan Emilie har gått inn i jobben og ikke minst hvordan hun har løst oppgavene hun har fått.

Marie Lødrup Svensli, programleder for Bane NORs traineeprogram, synes at det er veldig stas med nomineringen av Emilie. Traineeprogrammet har som mål å utvikle nyutdannede til lederroller i prosjekter. Emilie er både åpen, engasjert og profesjonell i alt hun gjør i tråd med våre verdier. Som type er hun uredd og tar ansvar og er en som alltid leverer. Vi er stolte av den utvikligen hun har hatt. En stor takk til Utbygging Vestfoldbanen for god oppfølging i traineeperioden og som har gitt henne muligheter til å utvikle seg som leder, sier Svensli.

Årets Unge Ledere har blitt kåret av konsulentselskapet Assessit AS siden 2009. Kåringen finner sted på Assessit Lederkonferanse 6. februar 2018. Før det har kandidatene blitt testet, utfordret og evaluert gjennom et faglig forankret prosjekt som har kandidatens læring i fokus.
Kandidatene er igjennom online-tester, 180 graders evaluering og en simuleringscase med tilbakemelding som gjennomføres på et Assessit kontor.

Mini-intervju med Emilie kan du lese her