Jernbaneverket blant topp 20 ingeniørarbeidsgivere

Ingeniører under utdanning rangerer hvert år de mest attraktive arbeidsgiverne for dem. I årets Universum-undersøkelse ble Jernbaneverket kåret som en av topp 20 drømmearbeidsgivere blant disse studentene.

Tidligere traineer Fredrikke Sofia Grønlund Syversen og trainee Nina Valle, samt Mari Munkejord og Knut Erik Storsand fra kompetansesenteret mottok prisen for god plassering på vegne av Jernbaneverket.

Jernbaneverket  har i løpet av de siste to årene klatret 24 plasser på rangeringen og havnet i år blant topp 20 på listen til ingeniørstudentene.

Fra å være assosiert med traust i 2014 ble Jernbaneverket vurdert som spennende i 2015.

Rådgiver Knut Erik Storsand i kompetansesenteret forklarer framgangen slik:
– Løftet kommer fordi vi tilbyr spennende karrieremuligheter i en sektor det satses på. Når arbeidsgivere i oljesektoren reduserer sin aktivitet, gir det oss økt mulighet til gjennomslag. Jobben blir da å nå ut og frem, og det har vi levert på ved å oppdatere markedsføringen vår. I tillegg har vi brukt gode rollemodeller til å kommunisere tydelige hva Jernbaneverket er og hva vi kan tilby. Og sist men ikke minst har vi økt aktiviteten for å nå ut med budskapet vårt til flere, forklarer Storsand.

Synliggjøring
I løpet av de siste tre årene har følgende vært høyt prioritert i rekrutteringsarbeidet i Jernbaneverket:

  • økt deltagelsen på karrieredager
  • flere bedriftspresentasjoner
  • synliggjøre mulighetene i traineeprogrammet og sommerjobbene
  • stillingsannonsering mer i pakt med de muligheter som ligger i digitale medier
  • sørge for at gode rollemodeller som vi rekrutterer gjennom traineeprogrammet får møte studentene der de er

– I tiden fremover vil vi holde fokus på de samme tingene, men vi skal også øke kapasiteten og gjennomslagskraften ved å samarbeide mer med hele samferdselssektoren, sier Storsand.

– Avinor, Statens Vegvesen, Kystverket og Jernbaneverket ønsker å profilere våre felles karrieremuligheter for de som er helt i starten av sin høyere utdannelse, avslutter han.

Listen over mest attraktive arbeidsgivere for ingeniørstudenter finner du her.

Jernbaneverkets anseelse har økt jevnt og trutt blant ingeniørstudentene de siste årene.