Planovergang til besvær

Siden 17. desember har forstyrrelser i det elektriske anlegget ved Dilling planovergang på Østfoldbanen gjort at bommene ved planovergangen må heves og senkes manuelt.

Jernbaneverket har ikke funnet ut helt eksakt hvor feilen ligger og driver enda feilsøking.

-Vi har byttet ut en rekke komponenter, uten at det har gjort at feilen har forsvunnet. Vi har enda noen flere å bytte ut, og håper at vi snart kommer til bunns i problemet, sier faglig leder signal, Hans Petter Bredholt. Illustrasjonsbilde. Foto: Hans Petter Bredholt

Planovergangen er fra før høyt prioritert på en liste over planoverganger som skal bytte til en ny type bomanlegg, som skal være mer robust når det kommer til slike typer feil.

-I lys av problemene som har vært de siste ukene, har vi nå bestemt oss for å gå i gang med prosjekteringen av dette med en gang. –Det er imidlertid ikke slik at vi ikke fortsetter forsøkene på feilretting av den grunn, sier han.

Døgnbemanningen på stedet har foreløpig en prislapp på rundt 500 000 kroner.

-Det er klart at dette er dyrt, men på grunn av den milde vinteren har bemanningen kommet fra Jernbaneverkets vinterberedskap, forteller Bredholt.

Disse pengene  ville vi uansett ha blitt brukt på bemanning i perioden. Det betyr også at det i det øyeblikket det kommer store snøfall i Østfold vil begynne å påløpe ekstra kostnader.

-Vi håper derfor på å finne feilen raskt slik at bomanlegget på Dilling snart er i vanlig drift igjen, sier Bredholt.