Pendleroblat på Hamar, Brumunddal og Moelv

Fra 2. mai blir det billigere for togpendlere å parkere på Hamar, Brumunddal og Moelv. Jernbaneverket starter opp med SMS-oblat for pendlerne.

parkeringsoblat for pendlere ved ærverdige Hamar stasjon. Foto: Øystein Grue/ Jernbaneverket.- Hensikten er å unngå at bilister som ikke skal ta toget tar plassene på pendlerparkeringen, sier prosjektleder Reidun Kvitberg Gulliksen, og samtidig vil vi få til et brukervennlig system for pendlerne.

Pendlerne henter en oblat som legges i bilen, og betaler og fornyer parkeringen ved å sende SMS. Med SMS-oblaten kan kun pendlere med årskort, månedskort eller ukeskort på toget få gyldig parkering. For reisende med enkeltbillett blir det satt av plasser til dagsparkering som betales i parkeringsautomaten.

Oblaten er ikke knyttet til en bestemt stasjon, og det betyr at pendlerne kan bruke samme oblat på alle stasjoner hvor SMS-oblaten er innført. - Dette gir fleksibilitet for pendlerne slik at de kan velge å parkere ved flere stasjoner uten å betale ekstra, sier Gulliksen. 

I Hamar, Moelv og Brumunddal vil prisen for å parkere gå ned for pendlere: SMS-oblaten koster 50 kroner måneden, mot at det er 150 kr måneden i dag og fritt frem for alle. Dagsparkering vil koste kr 20 per døgn på egne, oppmerkede plasser.  
 
SMS-oblaten er hittil innført på en rekke stasjoner i Østlandsområdet. Sist ut var Lillehammer og Sørumsand, som fikk SMS-oblat 1. april. På Stange blir SMS-oblaten innført 1. juni.  

Slik bruker du SMS-oblat:
1. Plassér oblaten godt synlig i frontruten.
2. Finn frem reisekort/togbillett og sjekk kort eller kundenummer. Kjøper du billett med app? Bruk kundenummeret som du finner under «min profil».
3. Send SMS til 2300. Skriv:

           JBV     ditt oblatnummer     ditt kort-/billett-/kundenummer
 
4. Gebyr på kr 50 blir belastet over telefonregningen.
5. Kvittering kommer i retur på SMS, og parkeringen er gyldig når du har mottatt kvitteringen på din mobil.
6. Husk å fornye parkeringen når perioden er omme. Skriv JBV og send til 2300 for å fornye parkeringen.