Hedrende omtale til sykkelhotellet i Drammen

Sykkelhotellet på Drammen stasjon fikk hedrende omtale ved utdelingen av årets byggeskikkpris i Drammen. -Morsomt og gledelig for oss, sier leder for stasjoner i området, Terje Apenes.

Terje Apenes tar imot prisen fra juryleder Sissil Morseth Gromholt på vegne av Jernbaneverket.  <strong> Foto: Birgitte Simensen Berg, Drammen Kommune </strong>

- Dette er jo veldig morsomt og gledelig for oss som har samarbeidet for å få på plass sykkelhotellet ved stasjonen, sier Terje Apenes som er leder for stasjoner på Drammen-, vestfold og Sørlandsbanen. Det er Drammen Kommune, ROM Eiendom, Buskerudbyen og Jernbaneverket som står bak tiltaket. Eetter at den nye trafikkforplassen ved Drammen stasjon åpnet sist høst, er sykkelhotellet lett tilgjegelig fra byens sykkelvegnett.

I juryens begrunnelse heter det:
"Sykkelhotellet ved Drammen Jernbanestasjon er et godt tiltak som gjør det lettere for pendlere å velge tog og sykkel fremfor bil. Dette forbilledlige programmet har fått en særdeles flott innpakking.  De perforerte metallplatene tar opp i seg designet i den nye togstasjonen, men platene og designgrepet kan også tilpasses ulike andre situasjoner. Satt sammen danner platene et fascinerende mønster hvor sykkelsymbolet er elegant integrert."

Drammen kommune deler hvert år ut en byggeskikkpris og samtidig gis det en 'hedrende omtale'.

I vår åpnet det et nytt sykkelhotell også på Gulskogen stasjon, og det er planer om det samme på Sandefjord stasjon om kort tid.

Sykkelhotellet er lett tilgjengelig fra byens sykkelvegnett. <strong>Foto: Njål Svingheim</strong>