Store løft i mainettene på Lørenskog

To helger i mai skal Jernbaneverket jobbe med tak og heishus til ny heis på Lørenskog stasjon.

Plattformtakene har vært på “rehab” siden høsten 2012, og en ny heis har vært etterlengtet på stasjonen.

- Helga 19.- 21. mai skal vi løfte deler av det rehabiliterte plattformtaket på plass, forteller prosjektleder Vidar Iversen. – Den siste delen løftes på plass helga etter.

Takrehabiliteringen har kostet ca 1,5 millioner. 
-  Vi har tatt vare på så mye som mulig av den originale limtrekonstruksjonen, sier Iversen. – En stor mobilkran skal løfte taket på plass på plattformen, og etter det blir det noe jobbing fremover mot sommeren for å ferdigstille taket og heisen.

Den siste helga, 25.-26. mai, blir også nytt heishus løftet inn på plattformen. Denne helga er det også arbeidshelg på Hovedbanen fra Lillestrøm til Oslo S, og NSB setter opp buss for tog for de reisende.

 - Vi har hatt problemer med den gamle heisen på Lørenskog i flere år, sier Iversen.
- Prosjektering av en ny, fullgod heisløsning har tatt litt tid, men til sommeren skal endelig ny heis være ferdigstilt.  Heisen vil koste ca. 3 millioner.

De to helgene hvor arbeidene pågår må dessverre parkeringsplassen nærmest plattformen stenges av, slik at de store løftene kan foregå trygt og sikkert.

NB! Alle biler må være flyttet fra parkeringsplassen nærmest plattformen innen kl. 1800 den 18. mai, og innen kl 1800 den 24. mai. Jernbaneverket har satt opp plakater om dette på stasjonen og lagt ut lapper på frontrutene.

De vakre takene på Lørenskog stasjon har fått en grundig rehabilitering. Som bildet viser var dette sårt tiltrengt. Foto: Njål Svingheim/ Jernbaneverket.