Ny utstilling åpner ved Jernbanemuseet

Torsdag den 9. mai åpner en ny utstilling ved Norsk Jernbanemuseum på Hamar. Utstillingen skal møte publikum i alle aldersgrupper, og vil kanskje vekke minner og historier fra togreiser.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

   "Ta toget" er et av bildene som kan ses på utstillingen.
 
 

Utstillingen “på skinner” skildrer reiser som inneholder møter med mennesker, tanker, tilbakeblikk og naturlandskap, forteller Mette Larsen ved museet . Dette formidles gjennom maleri, foto, datagrafikk, installasjon, video og poesi . Utstillingen  er et samarbeidsprosjekt med billedkunstnere Käthe Øien og Helga D. Storbekken. 

Utstillingen åpner 9.mai kl 12 og gjester Norsk Jernbanemuseum i en måned før den reiser videre. -Deler av utstillingen vil foregå inne i en av vognene i vår hovedutstilling, sier Larsen.

Utgangspunktet for prosjektet er deres tilknytning til Østerdalen og utallige reiser med toget på Rørosbanen. Begge billedkunstnerne har en tilhørighet til Tolga. Helga D. Storbekken er født og oppvokst her og Käthe Øien har tilbrakt mange ferier i Tolga da hennes far var født der.

Utstillingen gjør stopp ved Norsk Jernbanemuseum fram til og med 9. juni, før den fortsetter reisen til Østerdalen og Tynset, Tolga og Røros.

Under åpningen deltar en gruppe forfattere ved navn Jernbanepoetene fra byen uten jernbane – Tromsø. De bidrar med poetiske reiseskildringer. Frilanssanger og vokalutforsker Ruth Wilhelmine Meyer vil delta med en vokal performance.

Det blir lunsjkonsert kl 13.00 med Eli Storbekken, sang, seljefløyte, Georg Buljo, gitar, Irene Tillung, akkordeon.Folkesanger Eli Storbekken har tonesatt musikk til dikt av Jernbanepoetene, som man hører i utstillingen..