Jobbing Asker - Drammen 9.-10. mars

Helga 9.-10. mars jobber Jernbaneverket i 24 timer mellom Asker og Drammen. Bytte av sporvekseldeler og tiårskontroll av togenes kjørestrøm står på programmet.

Kontroll av kontaktledningen (anlegget for togenes kjørestrøm) blir gjort jevnlig. Tiårskontrollen er en mer omfattende sjekk. Foto: Cathrine Riis/ Jernbaneverket.Arbeidet starter lørdag 9. mars kl. 13:00 og varer til søndag 10. mars kl. 12:45. NSB og Flytoget sørger for busser til de reisende, men merk at enkelte tog kan bli erstattet med buss også mellom Asker og Oslo. Sjekk hvordan arbeidet påvirker ditt tog hos ditt togselskap.  

 - Inne i Lieråsen tunnel skal vi jobbe med inspeksjoner og fjellsikring, forteller Per Steffensen, faglig leder linjen. – Fjellsikringen er en rutinemessig kontroll. Tidligere har vi kontrollert den ene siden av tunnelen, og nå i helga fullfører vi jobben på den andre siden av tunnelen. 

Ved Brakerøya skal to såkalte sporkryss i to sporveksler byttes ut.
- Det er slitasje på kryssene, og derfor har vi per i dag nedsatt hastighet gjennom de to sporvekslene til henholdsvis 40 og 60 km/t, sier Steffensen. – Etter at byttet er utført i helga kan hastigheten settes opp til det normale igjen.

Det ene sporkrysset er allerede levert til Jernbaneverket, mens det andre kommer i løpet av uka fra den svenske leverandøren Vossloh.

Grundig tiårskontroll av anlegget for togenes kjørestrøm
- Denne helga skal vi ha tiårskontroll av kontaktledningen på strekningen mellom Asker og Drammen, sier faglig leder elkraft Bård Øyen. – Dette er en større og mer omfattende kontroll av anlegget enn de årlige kontrollene. Feil som oppdages i kontrollen blir rettet fortløpende av våre mannskaper.