Større sykkelparkering på Kongsberg

Buskerudbyen, Kongsberg kommune og Jernbaneverket samarbeider om å utvide sykkelparkeringen ved Kongsberg stasjon.

Nytt plan i rondellen gir flere sykkelplasser. Illustrasjon: Buskerudbyen.– Dette vil gi langt flere plasser til å sette fra seg sykkelen på Kongsberg stasjon, sier Terje Apenæs, stasjonsansvarlig for Drammen - og Vestfoldbanen i Jernbaneverket. – Vi er glad for at dette samarbeidsprosjektet skal stå klart til neste sykkelsesong.
 
Arbeidet starter opp i begynnelsen av oktober, og varer i ca to måneder. I den såkalte "rondellen" blir det etablert et nytt plan på Kongsberg stasjon.

Mens arbeidet pågår må rondellen stenges av. Stenging gir en omvei til plattformene for dem som ikke kan benytte trappene. Derfor har Jernbaneverket vært opptatt av tilgjengeligheten for bevegelseshemmede og småbarnsforeldre med barnevogn, men prosjektet ved Buskerudbyen og Kongsberg kommune skal sørge for at reisende blir informert om forholdene. Både annonsering  i avis og ekstra skilting på stasjonen skal iverksettes. Jernbaneverket oppfordrer de reisende  som må ta turen rundt til å beregne litt ekstra tid.
 

Når prosjektet står ferdig i desember vil sykkelparkeringen være vesentlig oppgradert.  Alle de nye plassene vil være under tak, og det vil blir en økt belysning i området i tillegg til andre tiltak for å redusere risikoen for sykkeltyverier. På det nedre planet settes det opp låsbare skap, hvor syklister med egen lås kan låse inn sykkelutstyr. Prosjektet finansieres av Buskerudbyen og kommunen, og Jernbaneverket stiller med areal for sykkelparkeringen.

Syklene på Kongsberg kan stå tørt under tak, og belysningen forbedres i prosjektet. Illustrasjon: Buskerudbyen.