Sms-oblat på Jessheim og Kløfta

- Pendlerparkering med sms-oblat innføres på stadig flere stasjoner, sier prosjektleder Kamal Kamboj. Fra 10. januar 2013 innføres løsningen på Jessheim og Kløfta.

Pendlerparkeringen på Kløfta. Foto: Øystein Grue/ Jernbaneverket.Hensikten med løsningen er å unngå at bilister som ikke skal ta toget tar plassene på pendlerparkeringen, og samtidig få til et brukervennlig system.

Sms-oblaten er ikke knyttet til en bestemt stasjon:
- Det betyr at pendlerne kan bruke samme oblat på alle stasjoner hvor oblaten er innført.

På Romerike vil dette gjelde fem stasjoner: Eidsvoll, Eidsvoll Verk, Jessheim, Kløfta og Lørenskog, sier Kamboj. - Dette gir fleksibilitet dersom pendlerne har behov for å parkere ved en annen stasjon.

– Med halvtimesavganger fra Jessheim vil flere ta toget, sier Kamboj, og dette gir økt press på parkeringen. - Da er det viktig at pendlerparkeringen reserveres for de som faktisk skal ta toget. I dag er det mange som ikke skal ta toget som parkerer ved stasjonen.

Kløfta er den parkeringsplassen hvor Jernbaneverket får flest klager.
– Kundesenteret får stadig meldinger om hensatte biler som står over lengre tid, forteller Kamboj. – Sms-oblaten kan derfor hjelpe på dette problemet ved at parkeringen blir regulert.

Jernbaneverket må ta en parkeringsavgift på kr 50 per måned for å drifte den tekniske løsningen. Dette er selvkost, og Jernbaneverket tjener ikke penger på denne ordningen. 

Mer om oblaten finner du her, og ofte stilte spørsmål og svar finner du her.