Sms-oblat på Hokksund, Mjøndalen og Lier

Fra 1. desember starter Jernbaneverket sms-oblat på pendlerparkeringen ved Hokksund og Mjøndalen. Lier følger rett etter den 10. desember.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Ruteendringen i desember kan gi økt press på parkeringen i Hokksund, men også i Mjøndalen. Foto: Njål Svingheim/ Jernbaneverket.- Her er det i dag trangt om plassen på parkeringen, sier prosjektleder Kamal Kamboj. – Fra 9. desember legges Skollenborg ned, og Steinberg stasjon stenges midlertidig for av – og påstigning. Vi antar at dette vil føre til økt press på parkeringen ved Mjøndalen og Hokksund.  

Sms-oblaten er knyttet til togbilletten, og bare pendlere med ukeskort, månedskort eller årskort på toget kan bruke oblatløsningen.  

- Hensikten er at parkeringsplassen forbeholdes de som reiser med toget, sier Kamboj. – Med sms-oblaten forhindrer vi at folk som jobber eller handler i nærheten av stasjonen tar opp plasser på pendlerparkeringen. Dette er et problem vi har på flere stasjoner. 

 På Lier er det en litt annen problematikk som skaper behov for sms-oblaten. Jernbaneverket har fått beskjed fra brannvesenet om at feilparkerte biler hindrer adkomst for nødetatene til Lieråstunnelen. 

- Vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten, sier Kamboj. - Det er svært fullt på parkeringsplassen og mange parkerer i grøfter og veikanter.

Det er dessverre fullt på parkeringsplass og i veigrøfter ved Lier. Foto: Njål Svingheim/ Jernbaneverket.På Lier får også Jernbaneverket mange klager fra fortvilte bilister som oppdager at de er inneparkert om ettermiddagen.  

 –  Derfor innfører vi sms-oblat med parkeringskontroll fra og med 10. desember på Lier. Dessverre er det både dyrt og vanskelig å utvide parkeringsplassen i området rundt stasjonen.  

På alle tre stasjonene blir det også satt av noen plasser til korttidsparkering for de som reiser med enkeltbillett.

- Sms-oblaten koster 50 kr måneden, sier Kamboj. Det er en enkel, kundevennlig løsning hvor du sender en sms med oblatnummer og billettnummer, og så belastes du 50 kr over mobilregningen.

Dersom du ikke har et abonnement som tillater fakturering eller om du ikke har mobiltelefon, kan du ringe mParks kundeservice for å få betalingsinformasjon.

Sms-oblaten er ikke knyttet til en bestemt stasjon. Det betyr at du kan parkere uten ekstra kostnader ved alle stasjoner hvor sms-oblaten er innført. Jernbaneverket er i ferd med å utvide løsningen til flere stasjoner. Per i dag finnes den på Asker, samt på enkelte stasjoner langs Østfoldbanen og på Romerike. Oblaten finner du på stasjonen.  

Slik gjør du det:
1. Fest oblaten godt synlig i frontruten.
2. Finn frem togbilletten og sjekk billettnummeret. Er du appkunde hos NSB? Bruk kundenummeret som du finner under “min profil” i appen.
3. Send SMS til 2300. Skriv JBV før ditt oblatnummer og billettnummer (eller kundenummer).
4. Gebyr på kr 50 blir belastet over telefonregningen. Dersom mobilabonnementet ikke tillater denne type tjenester, vil du motta betalingsinformasjon på sms.
5. Kvittering kommer i retur på sms, og parkeringen er gyldig når du har mottatt kvitteringen på din mobil.
6. mPark har kundeservice på tlf 815 10 165.
7. Parkeringen varer i 30 dager. Husk å fornye parkeringen når perioden er omme. Skriv JBV og send til 2300 for å fornye parkeringen.