Pendlerparkering på Ski og Asker

Fra 1. juli er det ny løsning for oblatparkering på Ski og Asker. I morgentimene mandag 2. juli delte Jernbaneverket ut nye oblater til pendlerne.

Ny pendleroblat for parkeringpå Ski og Asker fra 1. juli 2012. Foto: Trude Isaksen/ Jernbaneverket.Løsningen med sms-oblat er tidligere testet ut på Kolbotn og Lørenskog, og fra juli er den også innført på Ski og Asker i samarbeid med kommunene. Oblatløsningen ble godt mottatt av pendlerne i solskinnet mandag morgen.

- Vi delte ut oblat og brosjyrer fra kl seks til ni i morgenrushet, forteller prosjektleder Kamal Kamboj. - Både på Asker og Ski hadde mange pendlere allerede tatt i bruk sms-oblaten.

Oblater er tilgjengelig på venterom og på stasjonsområdene.
- Det er enkelt å bruke sms-oblaten, forklarer Kamboj. - Legg oblaten i bilen, og følg instruksjonen for å sende sms. Da blir du trukket 50 kr over mobilregningen, og så kan du parkere i 30 dager. Parkeringen fornyer du på sms.

Alle med årskort, månedskort eller ukeskort kan bruke oblatløsningen. For deg som reiser sjelden og bruker enkeltbilletter er det mulig å betale dagsparkering på parkeringsautomater.

- Dersom mobilabonnementet ditt ikke tillater trekk, kan du kontakte mParks kundeservice. De sørger for en fakturaløsning for deg, forteller Kamboj.

Jernbaneverket skal ikke tjene penger på parkeringen. Parkeringsavgiften er selvkost for å drifte den tekniske løsningen. Les mer om hvordan løsningen fungerer.