200 ekstra p-plasser for Kolbotnpendlerne

I begynnelsen av mai undertegnet Jernbaneverket avtale med Q-park om redusert pris for pendlere i parkeringshuset på Kolbotn torg. Pendlere kan nå betale 290 kr måneden for å parkere innomhus.

Flere parkeringsplasser blir tilgjengelig for Kolbotnpendlerne. Foto: Trude Isaksen/ Jernbaneverket.På Kolbotn vil dermed kapasiteten øke fra 65 pendlerplasser til totalt 265. Ute er det ofte fullt på parkeringsplassen, mens parkeringshuset ligger rett ved stasjonen i kjøpesenteret Kolbotn Torg.

-  Derfor har vi gått i dialog med Q-Park og fått et godt tilbud for pendlerne i parkeringshuset, forteller Sefrid Jakobsen, leder for stasjoner i Jernbaneverket. – Vi er glad for å kunne øke kapasiteten vesentlig, og vi håper at dette gir flere anledning til å velge tog fra Kolbotn.

Prisen vil imidlertid være høyere enn ved flateparkeringen ute, og dette er fordi det er dyrere å parkere innendørs. -   Prisen blir likevel betydelig redusert sammenlignet med vanlig månedspris i parkeringshuset, sier Jakobsen, og pendlerne kan spare mange hundre kroner i måneden.

Inntil videre må pendleren vise billett i kafeen på Kolbotn stasjon for å kjøpe parkeringsabonnement i parkeringshuset. Reisende med årskort, månedskort eller ukeskort kan benytte seg av ordningen.
-  Foreløpig blir det altså to ulike parkeringsløsninger på Kolbotn, understreker Jakobsen. Enten betaler man for å stå inne, ellers så betaler man for å stå ute. 

På parkeringsplassen ute koster det 50 kroner for å parkere en måned, og dette betales via sms-oblat. Jernbaneverket har lignende, todelte løsninger andre steder, blant annet ved Lillestrøm stasjon hvor det også er flateparkering ute og redusert pris i parkeringshus.