Tog og sjokolade smakte godt

I morges gikk togene i rute etter seks ukers driftsstans på Oslo S – og ansatte i jernbaneverket hadde møtt opp i stort monn for å ønske passasjerene tilbake.

God stemning da sikkerhetsrådgiverne Jon Inge Kjernli (foran) og Lars Ola Bækkevold møtte opp på Oslo S for å ønske passasjerene velkommen tilbake med sjokolade og informasjon

- Folk er helt over seg når vi møter dem med kaffe, sjokolade og informasjon, sier sikkerhetsrådgiver i Trafikk og Marked, Lars Ola Bækkevold.

Kollega Jon Inge Kjernli istemmer: Ingen av dem fikk en eneste negativ kommentar om sommerens stans. Tvert om var mange interessert i å høre hva som hadde foregått. Og passasjerene fikk utdelt en folder med all relevant informasjon.

I løpet av de siste seks ukene er det gjennomført totalt 2500 større og mindre tiltak, de fleste i Oslotunnelen, på Oslo S og i Brynsbakken. Om lag 250 medarbeidere fra 13 forskjellige firmaer har vært i sving, og til sammen er det gjort arbeider for rundt 180 millioner kroner.

I alt er det byttet ut rundt fire kilometer med skinner, sviller og pukk. Det er blant annet skiftet 34 sporveksler med drivmotorer, samt tre sporkryss.

I tunnelen er kontaktledningene erstattet med en strømskinne i taket, noe som vil gjøre anlegget langt mer driftssikkert og robust. På Oslo S fornyes hele kontaktledningsanlegget, og denne sommeren har spor 8-13 fått ny kjøretråd.

Jernbaneverkets medarbeidere møtte stor forståelse for sommerens driftsstans, og det trengs: Neste sommer blir også Oslo S stengt i seks uker.

Hele fornyingen av navet i Jernbane-Norge – mellom Lysaker og Etterstad – skal være avsluttet i desember 2012.