Nordlandsbanen åpnes igjen fredag morgen

Arbeidene ved rasstedet mellom Hommelvik og Hell på Nordlandsbanen har nå kommet så langt at banen ser ut til å kunne gjenåpnes fredag morgen. Det var på mandag at deler av fyllingen og en støttemur under banen raste ut, og gjenoppbyggingen har vært krevende på grunn av vanskelige terreng- og adkomstforhold.

Fra arbeidene med å støpe ny støttemur ved Muruvik. <strong>  Foto: Ivar Lauritzen </strong> 
 
- Vi regner nå med å kunne åpne strekningen for tog igjen fra klokka 07 fredag morgen, forteller oppsynsmann Ivar Lauritzen. Selve sporet på stedet er ikke skadet, det er utsiden av jernbanefyllingen og en støttemur, til sammen ca 200 kubikkmeter, som har rast ut. Det arbeides nå med å påføre noe sprøytebetong på stedet og det er støpt opp ny støttemur. – Når vi så har fått fylt på pukk og gjenoppbygd ballast-skulderen på stedet skal det være klart for tog, sier Lauritzen. Det er for øvrig mye godstrafikk som venter på at banen skal åpne igjen. Persontrafikken har foregått med busser forbi rasstedet.

Raset gikk ved Muruvik noen kilometer sør for Hell der jernbanen går på en hylle i fjellsiden over sjøen. Støttemuren som raste ut skriver seg fra jernbanen ble bygget, strekningen åpnet i 1882. 15.august i år skal for øvrig denne banestrekningen tas ut av drift da den nye Gjevingåsen tunnel åpnes mellom Hommelvik og Hell.