Buss erstatter tog på Drammen-, Vestfold- og Bergensbanen i helga

Denne helga erstattes togene med buss på flere strekninger grunnet anleggs- og vedlikeholdsarbeider. Dette gjelder Drammen- og Vestfoldbanen i 24 timer fra midt på dagen lørdag 2. april, samt Bergensbanen fra fredag kveld til søndag morgen.

Fra fredag 1. april klokka 21.25 til søndag 3. april klokka 09.45 erstattes togene med buss på Bergensbanen.

Det skal gjøres anleggs- og vedlikeholdsarbeid en rekke steder på strekningen. Bl.a. skal sikringsanlegget på Hønefoss stasjon bygges om, ei bru skal byttes ut på Trengereid og det skal jobbes på Voss stasjon. Det gjøres også skinnebytte, dreneringsarbeid og fjellrensk flere steder.

Trafikkavvikling mens banen er stengt:
På lørdag erstattes togene til og fra Bergen med buss på hele strekningen Oslo S-Bergen. Nattogene i begge retninger natt til lørdag er også innstilt, men dekkes ikke med alternativ transport.

Søndag formiddag kjører togene fra Oslo S til Bergen via Roa til Hønefoss. Kunder fra strekningen Lysaker-Vikersund bruker buss/ekstratog til Hønefoss. Togene fra Bergen til Oslo S går som vanlig.

Lokaltogene mellom Bergen og Arna erstattes med buss på strekningen. Siste innstilte tog er søndag morgen fra Bergen kl. 07.05, med retur fra Arna kl. 07.20.

Se mer detaljert informasjon på NSBs nettsider.

 

Fra lørdag 2. april klokka 12.30 til søndag 3. april klokka 13.30 erstattes togene på strekningen mellom Skøyen og Drammen/Stokke med busser.

På Drammenbanen skal to nye spor mellom Lysaker og Sandvika tas i bruk i august.  Denne helga gjøres kontaktledningsarbeider og andre forberedende arbeider til sammenkobling mellom nye og gamle spor.

På Vestfoldbanen skal nytt dobbeltspor mellom Barkåker og Tønsberg åpnes i oktober. Denne helga skal det sprenges og pigges vekk fjell i umiddelbar nærhet av sporet ved Kjellelia i Tønsberg, samt gjøres arbeider i Barkåker sentrum.


Trafikkavvikling mens banen er stengt:

Flytog:
Passasjerer fra Drammen, Asker, Sandvika og Lysaker vil finne en buss på stasjonen til ordinær avgangstid. Omstigning fra buss til flytog skjer på Skøyen stasjon. Det anbefales å beregne ekstra tid, minst 20 minutter, på reisen til flyplassen i denne perioden.

Se Flytogets nettsider for mer informasjon.

NSB Regiontog:

Sørlandsbanen:
 
NSB Regiontog til og fra Kristiansand/Stavanger erstattes med buss på strekningen mellom Oslo S og Drammen. Togene venter i Drammen på busser fra strekningen Oslo S-Asker. 

 
Vestfoldbanen:
NSB Regiontog til og fra Larvik/Skien erstattes med buss på strekningen mellom Oslo S og Stokke.  Togene går som vanlig på strekningen mellom Stokke og Larvik/Skien. Togene kjøres i rute fra Stokke, samtidig som bussene fra Oslo fortsetter for avstigning i retning Larvik/Skien.

Regiontogene til Hamar/Lillehammer har endrede avgangstider fra Oslo S til 59 min. over hel time (22 min. senere enn ordinært). 


NSB Lokaltog:

Lokaltog Eidsvoll-Kongsberg:
Alle tog erstattes med buss på strekningen mellom Skøyen og Drammen. Togene går som vanlig på strekningen Eidsvoll-Skøyen og Drammen-Kongsberg.


Lokaltog Moss-Spikkestad:
Alle tog erstattes med buss på strekningen mellom Skøyen og Spikkestad. Togene går som vanlig på strekningen mellom Skøyen og Moss.

 
Lokaltog Lillestrøm-Asker:
Alle tog erstattes med buss på strekningen mellom Skøyen og Asker. Togene går som vanlig på strekningen mellom Lillestrøm og Skøyen.


Lokaltog Dal-Drammen:
Alle tog erstattes med buss på strekningen mellom Skøyen og Drammen. Togene går som vanlig på strekningen mellom Dal og Skøyen.


Lokaltog Mysen-Skøyen og Årnes/Kongsvinger-Skøyen:
Togene er innstilt mellom Oslo S og Skøyen, og reisende henvises til andre tog på strekningen. Togene går som vanlig mellom Oslo S og Mysen, samt mellom Oslo S og Årnes/Kongsvinger.


NB! Lokaltogene kjøres stort sett etter ordinære ruter og venter ikke på buss for tog, som i mange  tilfeller bruker lengre tid enn togene ville gjort på de innstilte strekningene. Kunder som er fraktet med buss henvises til andre/senere tog. Det anbefales derfor å beregne ekstra tid til reisen i perioden.

Nationaltheatret stasjon:
Kunder med gyldige billetter hos NSB kan bruke T-bane på strekningen mellom Nationaltheatret og Jernbanetorget/Oslo S i stengingsperioden.

Se mer detaljert informasjon på NSBs nettsider. 

Jernbaneverket beklager ulempene som følge av stengingene.