Kristiansand stasjon åpnes igjen mandag ettermiddag

Jernbaneverket tar sikte på å åpne Kristiansand stasjon for togtrafikk igjen mandag ettermiddag 26/4. To vogner sporet av på stasjonen natt til mandag, men stasjonen skal være klar for tog igjen mandag ettermiddag.

 
-Det tas sikte på at første tog fra Kristiansand stasjon etter avsporingen blir tog 782 fra Stavanger som fortsetter som 82 mot Oslo (klokken 17.17), sier Lars Øyna ved trafikkstyringssentralen i kristiansand.

Ingen ble skadd da to vogner i nattoget fra Oslo til Stavanger sporet av ved innkjøringen til Kristiansand stasjon ved 04-tiden natt til mandag. Avsporingen skjedde i liten hastighet.

I Kristiansand er det omkjøringsspor utenfor stasjonen slik at togene Oslo - Stavanger kjøres på dette sporet, uten å kjøre innom innom Kristiansand stasjon inntil skadene på sporet inn til stasjonen er reparert. Inntil Kristiansand stasjon gjenåpnes for togtrafikk, kjøres det busser til henholdsvis Vennesla og Nodeland stasjoner for overgang til tog der.

Årsaken til avsporingen er ikke kjent, Statens havarikommisjon for transport og Jernbaneverkets uhellskommisjon undersøker hva som skjedde