Kongsvingerbanen stengt fram til midnatt søndag

Det har vært god framdrift i arbeidet ved Skotterud i dag, og det ser ut til at sporet kan åpnes for trafikk ved midnatt.

Det var ettermiddagstoget fra Oslo til Stockholm som spora av ved Skotterud ca. kl. 17.40 fredag ettermiddag. To vogner spora av, og mange passasjerer blei skadd, men ingen alvorlig. Etter at politiet og Statens havarikommisjon for transport hadde avslutta sine undersøkelser på stedet, blei sporet frigitt kl 2 natt til søndag. De to avspora vognene er nå flytta til side og sikra, og reparasjon av infrastrukturen pågår. I natt skal noen godstog kjøres over, men så må det foretas kompletterende arbeider. Derfor blir toget fra Charlottenberg kl. 7.10 til Oslo kl. 9.02 i morgen mandag erstatta med buss på  strekningen Charlottenberg - Kongsvinger..

Havarikommisjonen og politiets foreløpige konklusjon er at det var feil på en hjulgang i toget som var den utløsende årsak til avsporinga.

Det pågår for øvrig planlagt vedlikeholdsarbeid på Kongsvingerbanen, slik at en del tog erstattes med buss i en lengre periode. Nærmere informasjon om dette er lagt ut på Jernbaneverkets og NSBs nettsider.