Nydalen holdeplass tatt i bruk

Ny lang betongplattform, leskur, benker og belysning erstatter den gamle og skjeve treplattformen på Nydalen holdeplass i Oslo.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

 

Togreisende til og fra Nydalen ble tatt imot med gløgg og pepperkaker da holdeplassen var til bruk, og flere av de reisende meddelte at de satte stor pris på den nye og fine holdeplassen. Foto: Hilde LillejordNylig kunne de reisende til og fra Nydalen holdeplass på Gjøvikbanen ta i bruk en fin, moderne og tryggere plattform.

Den gamle treplattformen på Nydalen var lav, lå i kurve og var i så elendig stand at Jernbaneverket besluttet å bygge helt ny plattform.

Betongplattformen er topp moderne med en lengde på 170 meter og en høyde på 76 cm over skinnetopp. I tillegg er nytt leskur, benker, nytt høyttaleranlegg og belysning montert, og til våren vil sykkelparkering bli etablert.

Den nye plattformen ligger 100—150 meter sør for den gamle holdeplassen som lå i en kurve. Plattformen ligger nå, med unntak av en liten overgangskurve i begge ender, på en rettstrekning, noe som bedrer sikkerheten for av- og påstigning.

I tillegg til å være fin og moderne er den nye holdeplattformen også tilrettelagt for handikappede. I hver ende av plattformen er det i tillegg til trapper bygget adkomstramper som leder opp til den nye gang- og sykkelveien som Statens vegvesen er i gang med å bygge langs Ring 3.

Offisiell åpning av Nydalen holdeplass er planlagt mandag 11. januar 2010.


Nye Nydalen holdeplass. Foto: Hilde Lillejord.