Innsjekking til flyet mulig på Oslo S

Torsdag 17.desember åpnet flyselskapet Norwegian i samarbeide med Flytoget de første innsjekkingsautomatene på Oslo Sentralstasjon. Nå kan flypassasjerer slippe innsjekkingskøer på Gardermoen og gjøre alt ferdig før de går på Flytoget. - Flere stasjoner vil få dette etter hvert, sier direktør i Flytoget, Linda Bernander Silseth.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Bjørn Erik Barman-Jenssen i Norwegian og Linda Bernander Silseth i Flytoget åpner for innsjekking på Oslo S. <strong> Foto: Njål Svingheim </strong>  
Det tok ikke mange sekundene fra snorklippingen var unnagjort, før de første flypassasjerene så muligheten til innsjekking på Oslo S. Først ut var familien Bratseth som sjekket inn og fikk ombordstigningskort til flyet og merkelapper til bagasjen sin før de gikk på toget. Ved ankomst til flyplassen kunne de nå bare sette bagasjen direkte på bagasje-båndet, "bag-drop'en".

- Våre kundeundersøkelser viser at innsjekking på Oslo S har vært etterspurt fra våre passasjerer, sier Linda Bernander Silseth i Flytoget. Derfor er vi glade for at dette tilbudet nå er plass. Norwegian fikk æren av å være det første selskapet med denne tjenesten, men det er plass også for andre selskaper.

Vi regner med at innsjekkingsmuligheten også vil komme på flere flytogstasjoner. - Det mest naturlige blir nok å legg opp til dette på Flytogets endestasjon i Drammen når stasjonen der blir ferdig pusset opp og modernisert, sier Bernander Silseth.

Flere planer


Flytoget har for tiden flere planer som skal gjøre det enda mer attraktivt å reise med selskapet. - Om kort tid kommer det en ny og midre type billetter, forteller Linda Bernander. Da blir det mye kjappere å komme gjennom sperringene ved ankomst til Gardermoen. Fra 10.januar utvider Flytoget til tre avganger i timen fra Drammen, og etter hvert vil selskapet starte med en oppgradering av togsettene. -Vi må hele tiden utvikle oss for å holde på markedsandelen vår, sier hun.

 Familien Bratseth får som de første skrevet ut bagasjelapper på Oslo S. (Foto: Njål Svingheim)