Unionsexpressen på skinner

Et helt nytt selskap har begynt å kjøre tog mellom Oslo og Stockholm. Foreløpig er det prøvedrift med en avgang daglig, men fra 15.juni blir tilbudet utvidet. –Vi høster gode og verdifulle erfaringer og tilbakemeldingene fra passasjerene våre er gode, forteller pressetalsmann Brynjulf Freberg i Unionsexpressen. Det er først og fremst flyene og de forretningsreisende som er målgruppen vår, sier Freberg.

Unionsexpressen er på sporet med prøvedrift mellom Oslo og Stockholm. Fra 15.juni blir det flere vogner togene og to avganger daglig. Foto: Njål SvingheimDet nye selskapet Unionsexpressen har nå drevet prøvedrift mellom Oslo og Stockholm i en måneds tid. Det er dermed første gang i Norge at to togselskap kjører samme rutestrekning. SJ kjører også Oslo - Stockholm, men med flere stopp under veis.


Forsiktig start
-Vi har lagt opp til en veldig forsiktig start, uten markedsføring og med en daglig avgang hver veg for å vinne erfaringer, sier administrerende direktør i Unionsexpressen Scandinavian Railways AB, Johnny Jensen. Togene kjøres i regi av av Ofotbanen AS i Norge og av Nordic Houlage AB (Nohab) i Sverige. Jensen forteller at det allerede er flere bedrifter som har ønsket å kjøpe årskort for sine ansatte fordi de ser at kombinasjonen mellom reisetid, komfort og arbeidsmuligheter underveis gjør toget konkurransedyktig. Kjøretiden mellom Oslo og Stockholm er fem og en halv time. -Vår store fordel framfor flyet er at toget går fra sentrum av Oslo til sentrum av Stockholm, uten alt det en flyreise bringer med seg av tilbringertjeneste, bagasjehåndtering, sikkerhetskontroller, innsjekking osv, sier pressetalsmann Brynjulf Freberg.

Unionsexpressen satser på eldre nyrenoverte vogner med god plass. (Foto: Njål Svingheim)1.klasse og restaurantvogner

Unionsekspressen legger opp til å kjøre faste togstammer bestående av tre førsteklassevogner og en restaurantvogn. –Målet er at vi etter hvert skal befordre rundt 400 passasjerer daglig, fordelt på to avganger i hver retning, sier Freberg. Unionsexpressen vil tilby passasjerene fri tilgang til internett og strøm, slik at reisetiden kan utnyttes til arbeid. -Vi tror mange dessuten vil sette pris på en skikkelig frokost, lunch eller middag i en klassisk restaurantvogn med hvite duker, legger han til.