Ny rekordsesong avsluttes på Krøderbanen

Søndag 31.august avsluttes årets sesong på Krøderbanen. I anledning av at det er 50 år siden den ordinære persontrafikken på banen ble lagt ned, blir det en markering av dette og et ”50-tallsshow” på Krøderen. Anders Linnerud i NJK Krøderbanen forteller at årets sesong har vært meget god for museumsbanen og helt på høyde med fjorårets rekordsesong.

Det ble folksomt på Krøderbanen med over 800 passasjerer i ett tog. Foto: Henning Hagen–For et par uker siden kjørte vi det største persontoget på Krøderbanen noen sinne, forteller Linnerud. Toget hadde hele 833 passasjerer. Dette var på den såkalte ”tograndagen”. Mens det i snitt har vært mer enn 800 passasjerer til sammen på søndagene, var det denne dagen altså vel 800 med i dette toget alene.


Linnerud kan videre fortelle at årets seong med chartertog på Krøderbanen også har vært ekstra omfattende. Mer enn 40 chartertog er kjørt med alt fra engelske cruisepassasjerer til opplæringstog for Norsk jernbaneskole. I dag (27/8) kjøres det ekstratog for tyske jernbaneentusiaster, mens det i morgen kjøres motorvogntog for styret i Norsk jernbanemuseum.

Krøderbanen er landets lengste museumsbane (26 km). Selve banen er en stiftelse og driften foregår i regi av Norsk jernbaneklubb. Jernbaneverket støtter drift og vedlikehold av Krøderbanen gjennom Nasjonal verneplan for jernbanen.

Vedlagt er programmet for sesongavslutningen søndag 31/8.