Nelaug har Norges beste sommervær

Av alle landets 182 vær-målesteder, har Nelaug stasjon det beste sommerværet. På Nelaug er det i snitt 22,3 dager med minst 20 grader i juli, ifølge statistikken fra Meteorlogisk institutt. -Her har vi klima-anlegg på kontoret og badeplass like ved, forteller trafikkstyrer Andreas Fasting Ribe på Nelaug.

Mye blå himmel over Nelaug i Aust-Agder. (Foto: Njål Svingheim)På Nelaug stasjon i Aust-Agder står Jernbaneverket for avlesing av temperatur og måling av nedbør på Meteorologisk Institutts værstasjon.


Nelaug går seirende ut av oversikten over steder med best juli-vær de siste ti årene. For uten de 22,3 dagene med minst 20 grader, så er det oppholdsvær i 20,6 dager på Nelaug stasjon.

-Det er godt at vi klimaanlegg på kontoret på stasjonen, sier Andreas Fasting Ribe. -Vi skulle nok også hatt det på venterommet, for det blir rimelig hett når vi får varmen i lengre tid, sier han. -Men det finnes råd for de som blir for varme, bare 500 meter fra stasjonen ligger det en flott badestrand, reklamerer Fasting Ribe. Han bor selv i Grimstad, men synes det er helt greit å jobbe på Nelaug hele juli.

Mange er innom Nelaug stasjon, men de fleste reiser videre. På Nelaug er det togbytte mellom Arendals- og Sørlandsbanen. (Foto:Njål Svingheim.)-Her på Nelaug skal de fleste togreisende videre til Arendal eller mot Oslo og Kristiansand, legger han til. Kanskje det blir noen flere som tar toget til Nelaug for å bli når de nå vet at stedet har landets beste sommervær?

Torsdag 3.juli var var den offisielle temperaturen på Nelaug stasjon for øvrig 24,9 grader like før kl 14, -og 0 mm nedbør..