Elisabeth Enger: -Gleder meg til å bli med på laget!

Nyutnevnt jernbanedirektør Elisabeth Enger sier jernbanen har en viktig samfunnsoppgave og står foran store utfordringer på både kort og lang sikt. -Jernbaneverket har mange dyktige medarbeidere og jeg gleder meg til å bli med på dette laget, sier hun. Elisabeth Enger tar over som jernbanedirektør til sommeren.

Nyutnevnt jernbanedirektør Elisabeth Enger gleder seg til å ta fatt på jobben. Foto: Øystein GruePå pressekonferansen der den nye jernbanedirektøren ble presentert av samferdselsminister Liv Signe Navarsete ble det blant annet stilt spørsmål om jernbanens rammebetingelser. –Jeg vil ikke kommentere mine ønsker nå, men jeg regner med at jernbanen blir vektlagt i tida som kommer, sa Elisabeth Enger. Jeg er også spent på hva som kommer ut av prosessen med ny Nasjonal transportplan, la hun til. -Tankene om høyhastighetsbaner virker spennende, men dette må utredes nøye og vurderes opp mot andre viktige tiltak, sa hun.


Elisabeth Enger er vokst opp på Hamar med et jernbanemiljø rundt seg. Nå gleder hun seg til være med på laget når hun begynner i stillingen til sommeren.

Navarsete fornøyd og lover jernbaneløft

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier hun er godt fornøyd med å ha fått en velkvalifisert kvinne på toppen av en statsetat. -For departementet var det viktig å finne en dyktig og tydelig leder. Elisabeth Enger er en tydelig og dyktig leder, slik nåværende jernbanedirektør Steinar Killi er, sier Navarsete. Enger har bred erfaring innen forvaltningen av stadig større organisasjoner, nå sist fra Bærum kommune, sier Navarsete. –Jernbanen har fått økte ressurser og dette skal løftes ytterligere i tida som kommer, signaliserte Samferdselsministeren.

Enger vil begynne i sin nye jobb 4.august 2008.