Stor grunnentreprise til T. Stangeland Maskin AS

Jernbaneverket skrev i september 2007 under kontrakt på grunnentreprisen Sandnes – Stavanger med entreprenøren T. Stangeland Maskin AS. Fra før er entreprenøren i full gang med Jåttåvågen.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Utbyggingsdirektør Magne Paulsen gratulerer daglig leder Tore Voster i T. Stangeland Maskin AS med ny konrakt. Foto: Kjell BakkenEntreprisen er på 358 millioner kroner, og omfatter grunnarbeider på strekningen Sandnes – Lurahammaren.


Dette er den andre grunnentreprisekontrakten T. Stangeland Maskin inngår med Jernbaneverket på dobbeltsporet Sandnes - Stavanger. Fra før er entreprenøren i full gang med byggingen av Jåttåvågen holdeplass. Stangeland har også i arbeidsfelleskap med Risa AS grunnentreprisen på Ganddal godsterminal.

Entreprisen omfatter grunnarbeider på den tre kilometer lange strekningen fra Sandnes stasjon til Lurahammaren. I entreprisen inngår også bygging av en bro over Somaneset, en delpeling særlig på de første 600 meterne fra Sandnes stasjon samt etablering av en rekke støttemurer langs strekningen.

Videre skal profilen i Lurahammaren tunnel utvides. Dette er for øvrig den eneste tunnelen på det nye dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger.

Daglig leder i T. Stangeland Maskin AS, Tore Voster, var svært glad for å ha fått tilslaget på sin andre entreprise på dobbeltsporet.
– Nå er det bare å brette opp ermene, og komme i gang så raskt som mulig skal vi rekke å bli ferdig i mai 2009, sa han etter kontraktsinngåelsen.

Stangeland fikk entreprisen i konkurranse med to andre entreprenører.