Ny salongvogn

Nygammel vogn skal gi mer plass i Kulinariske togreiser.

Norsk museumstog har hatt stor suksess med konseptet Kulinariske togreiser – matopplevelser i gamle togvogner. For å gjøre tilbudet enda bedre for gjestene har Norsk museumstog pusset en gammel tredjeklassevogn opp til en kombinert 1.klasse- og salongvogn. Vogna skal fungere som en resepsjon og mingleplass med sitteplasser og bar.

Dagens innredning er ikke historisk i den forstand at det var slik vogna nøyaktig så ut da den var nybygd i 1915. Modell for rehabilitering var to utsiktsvogner med kurvstoler og runde bord som gikk på Raumabanen før andre verdenskrig og ei 1.klassevogn fra 1912. Detaljene kommer fra andre vogner, stolene kommer blant annet fra medlemmer i Norsk jernbaneklubb – gamle stoler som har stått hjemme hos medlemmer som hadde sett verneverdien. Møbelstoffet i stolene er rekonstruert av stoff fra 1924 og gardinene er vevd etter mønster fra 1934. Lampene er laget etter modeller fra 1915.

Til sammen har det gått med 4000 dugnadstimer de siste tre årene og 2,5 millioner for å rehabilitere vogna. Det vellykkede resultatet ser du i bildekarusellen nedenfor.

Målet er at vogna skal være en del av det historiske togsettet med øvrige person-og spisevogner som inngår i ideen Kulinariske togreiser i 2015.