Bergen stasjon får midlertidige gangbroer 23.-25. juni

Skal du reise med tog fra Bergen siste helg i juni er det lurt å beregne ekstra tid på stasjonen. Det blir litt lengre å gå til togene enn vanlig.

Her ved spor 4 skal prosjektleder Eivind Farestveit Larsen og hans folk bygge en midlertidig gangbro til passasjerene på Bergensbanen. Foto: Ingunn Halvorsen

På Bergen stasjon nærmer en omfattende oppussing seg slutten. Stillaset som har preget toghallen i over et år blir demontert i disse dager, og helgen 23.-25. juni skal størstedelen av stillaset ned. Av hensyn til sikkerheten blir flere spor og perronger stengt. Togtrafikken går, men passasjerene må gå rundt det stengte området for å komme til togene.

Endringene gjelder fra fredag 23. juni klokken 23.40 til søndag 25. juni klokken 14.30.

 

Bruker spor 1 og 4

Mens arbeidet pågår vil de fleste togene komme og gå i spor 1 eller 4.

 - Vi setter opp gangbroer til disse sporene med plass til barnevogn og rullestol. Jeg vil oppfordre alle som skal ut og reise denne helgen til å legge inn litt ekstra tid på stasjonen, siden det blir et stykke lengre å gå enn folk er vant med, sier prosjektleder Eivind Farestveit Larsen.

Slik kommer du til togene på Bergen stasjon helgen 23.-25. juni: Veien til spor 1 går innvendig bak Narvesen-kiosken. Veien til spor 4 går på utsiden av stasjonsbygningen mot Grand Hotel Terminus.

Her finner du togene

  • Lokaltog til Arna går fra spor 1 eller 4
  • Lokaltog til Myrdal og Voss går fra spor 1 eller 4
  • Regiontog til Oslo går fra spor 3 eller 4

 Riktig spor for hvert enkelt tog vil som vanlig komme opp på informasjonstavlen i hallen i god tid før avgang.

 

Skilt og veiledning

- I tillegg til skilt vil vi ha kundeveiledere på plass som kan vise vei til togene og hjelpe dem som trenger det, sier Larsen.

Prosjektlederen ber om forståelse for at det blir litt trangt på stasjonen i helgen mens arbeidet pågår, og i dagene før. Arbeidet med å demontere stillaset vil pågå i hele uke 25.

 - Et tett samarbeid mellom NSB og Bane NOR har gjort det mulig å ta ned stillaset samtidig som trafikken går tilnærmet normalt. Vi gleder oss til å vise frem den nyoppussede jernbanestasjonen til turister og andre reisende fra mandag 26. juni, sier han.