Ny kontaktledning ferdig Kristiansand - Marnardal

Nylig var det ferdigbefaring på det nye kontaktledningsanlegget mellom Kristiansand og Marnardal på Sørlandsbanen. Anlegget på strekningen har kostet 90 millioner kroner. Det gamle anlegget var mer enn 60 år gammelt og beregnet levetid var overskredet med 20 år.

Strekningen Kristiansand - Marnardal har fått ny kontaktledning. (Foto: Øystein Grue)Med det nye anlegget har dermed nok en delstrekning av Sørlandsbanen fått en hardt tiltrengt fornyelse av kontaktledningsanlegget, noe som gir langt mer stabil drift. Siden 2001 er 10 mil med gammel kontaktledningsanlegg erstattet med nytt og feilfritt kontaktledningsanlegg på Sørlandsbanen.


- Vi har ikke hatt feil på det nye KL-anlegget som nå strekker seg 10 mil vestover fra Kristiansand etter at dette ble satt i drift, sier en fornøyd fornyelsesleder Arne Bujordet på Sørlandsbanen, til Jernbaneverkets nettsider. For de reisende betyr dette mye. En feil på eller en ødelagt kontaktledening tar det ofte lang tid å reparere, - ikke sjelden opptil 6 timer på vanskelig tilgjengelige steder. Derfor betyr denne investeringen mye for driftsstabiliteten på Sørlandsbanen. Mellom Kristainsand og Marnardal er det nå montert 42 kilometer ny kontaktledning med returledning, master og annet tilbehør.

Fornyelsen av KL-anlegget mellom Kristiansand og Marnadal inngår i en fornyelse av kontaktledningsanlegget på hele Sørlandsbanen, og dette er andre etappe etter at anlegget mellom Marnardal og Sira var fornyet i 2002. Neste strekning som skal fornyes blir Egersund – Sandnes.