Bergensbanen: Passasjerene evakuert

Passasjerene fra det avsporede tog 62 på Bergensbanen kom klokken 14 tilbake til Myrdal stasjon med de fire bakerste vognene fra toget. Passasjerene kjøres videre med tog til Flåm og busser derfra.

Toget som sporet av er av type 73A. (Arkivfoto: Njål Svingheim)Ingen ble skadet da de to første vognene i tog 62 på veg fra Bergen til Oslo sporet av ved 10-tiden onsdag formiddag 21/2. Avsporingen skjedde på fjellet mellom Myrdal og Hallingskeid stasjoner.


Politiet opplyser at det ikke er meldt om personskader. Det ble sendt et lokomotiv opp til det avsporede toget for å hjelpe med å trekke det bakre motorvognsettet tilbake til Myrdal. Dette lokomotivet og det bakre motorvognsettet kom tilbake til Myrdal stasjon med de 130 passasjerene ombord klokken 13.59.

Toget besto av et dobbelt motorvognsett av type 73 og arbeidet med å få de to avsporede vognene tilbake på sporet starter så snart det er praktisk mulig å få mannskaper og materiell på plass i det vanskelig tilgjengelige terrenget.

NSB setter inntil videre opp busser mellom Ål og Voss stasjoner for Bergensbanens fjerntog.

Årsaken til avsporingen er ikke kjent. Passasjerene ble flyttet over i den delen av toget som står på skinnene etter avsporingen. Det var hele tiden både lys og varme i toget.

I tillegg kjørte et lokaltog seg fast i snøen ved Upsete holdeplass vest for Myrdal onsdag formiddag. Det er onsdag dårlig vær i fjellet.

NSBs informasjonstelefon for pårørende kan kontaktes på telefon 815 50 911

Det var i dette fjellområdet ved Storekleven øst for Myrdal at avsporingen skjedde.