40 ekstratog etter planen

Trafikkavviklingen gikk greit i forbindelse med årets Skarverenn. 40 ekstratog med skiløpere kom og gikk som de skulle. Skarverennslørdagen er årets største trafikkdag på Bergensbanen.

Folksomt på Finse stasjon tidlig lørdag morgen. Foto: Bjørn Ove BottenDet er mange brikker som skal klaffe for at 40 ekstratog skal komme og gå etter planen på Bergensbanens høyfjellstrekning. I tillegg til den ordinære person- og godstrafikken skal også alle ekstratogene med deltakere til og fra Skarverennet ha plass på sporet og stasjonene.

Fra Finsevannet og starten på årets Skarverenn i nydelig vær. Foto: Bjørn Ove BottenTraffikkavviklingen i forbindelse med årets Skarverenn gikk også i år uten noen store problemer. -Det eneste problemet var litt svak strømtilførsel tidlig på morgenen, noe som førte til forsinkelser på opp mot 15 minutter for enkelte av de tidligste ekstratogene, forteller ruteplanlegger Terje Erdal.

Både vær og føre var godt under årets Skarverenn og alle de vel 12.000 deltakerne fikk en minnerik tur oppunder Hallingskarvet. fra Finse til Ustaoset.